TFC Noordwijk Ladies

Fietsen voor Vrouwen

Doel

Oktober is de borstkankermaand 2021. Deze maand staat in het teken van extra aandacht voor iedereen die te maken heeft met deze ziekte. 

Op 8, 9 en 10 oktober leverden wij een bijzondere prestatie. Drie dagen achterelkaar fietsten wij honderd kilometer per dag.
Een uitdaging, niet alleen bedoeld als persoonlijke verdienste maar ook om geld in te zamelen. Wij wilden dit seizoen ergens naartoe werken. 
Het is een goed doel geworden, namelijk Pink Ribbon, onderdeel van KWF kankerbestrijding.
Helaas krijgt in Nederland nog steeds 1 op de 7 vrouwen vroeg of laat persoonlijk te maken met borstkanker.
 
Bij de start op de laatste fietsdag werd het (voorlopige) resultaat van de actie zichtbaar gemaakt in de vorm van een grote waardecheque. Door Gerben van Duin overhandigd aan de dames van de ToerFietsClub. Hij was uitgenodigd in zijn hoedanigheid als ambassadeur Sport en Preventie voor Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).
 
Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. 
In zijn toespraak benadrukte de heer Van Duin het belang van sport en bewegen als bijdrage aan goede gezondheid en een vitale samenleving, jong en oud. 
'De dames van de TFC hebben iets uitzonderlijks gedaan, ook gezien èn erkend door vele donateurs’ aldus de heer Van Duin.  
 
Jaarlijks verandert het leven van ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen - en hun omgeving - dramatisch vanwege de diagnose borstkanker. De heer Van Duin sprak zijn grote waardering uit voor het initiatief, het doorzetten èn het resultaat van de inzamelingsactie. Er is tegenwoordig gelukkig zoveel mogelijk en de kansen op genezing nemen toe. Mede dankzij het KWF en acties zoals de Pink Ribbon Ride.

Elk resultaat is het gevolg wat eraan vooraf is gegaaan. Naast de reguliere wekelijkse ritten, maakten wij al een 2-daagse rit van telkens ca. 100 km.

Op donderdag 16 september j.l. organiseerden we in Noordwijk een verhandeling over borstkanker.

Wij nodigden de auteurs van het boek 'Alles over borstkanker' uit voor een benefietlezing in het Cultuurcafé aan De Keuvel in Noordwijk-Binnen. 

Ons streven was een opbrengst van € 5.000,00 als bijdrage aan Pink Ribbon. Door inzet van allen in het team en met jouw donatie, is opbrengst van actie al ruim € 10.000,- geworden. FANTASTISCH!

Namens ons allen heel erg bedankt! 

Er is veel geld nodig voor onderzoek naar en de behandeling van borstkanker bij vrouwen. Je kunt nog tot 31 oktober a.s. bijdragen door het team of een individuele sportster te sponsoren. Elke euro telt.

 

 

Laatste donaties

€ 25 13-10-2021 17:25 uur
€ 22,60 'proost' 13-10-2021 15:19 uur
1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding